Ministrul învăţământului, Liviu Marian Pop, a… aflat, pe 24 ianuarie (aşa se poate deduce din postarea domniei sale pe pagina proprie de Facebook!) că avem în România 2.418 unităţi de învăţământ cu toaletele în curte.

“La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem 2.418 unități școlare cu grupurile sanitare în exterior. Prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult 3 ani, autoritățile locale, județene și centrale vor face ca toate unitățile școlare din România să aibă condiții decente pentru educația elevilor și preșcolarilor”, a postat ministrul Pop.

Cum era de aşteptat, din păcate, Regiunea de Nord-Est, Moldova la general, dacă vreţi, stă cel mai rău la acest capitol. Dacă în Bacău (37) şi Neamţ (74) situaţia pare a fi… sub control, în judeţele Botoşani (207) şi Iaşi (207) este mult de lucru. Cele mai multe şcoli cu toalete în curte sunt însă în Suceava (219) şi Vaslui (389).

Întreg tabelul publicat de ministrul învăţământului:

Nouă nu ne rămâne decât să verificăm peste vreo 3 ani dacă numărul se va reduce semnificativ. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Liviu Marian Pop Facebook)