0:00

Incredibil: Prefectul de Neamț acuză, UPU Piatra Neamț nu a primit măștile repartizate!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSituație cel puțin de neînțeles la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde materialele de protecție primite de la București, prin ISU Neamț, au fost împărțite în secții, mai puțin la UPU. informația a fost făcută publică de  prefectul George Lazăr în emisiunea „Cafeaua de dimineață” de astăzi, 31 martie, difuzată de mesagerulneamț.ro : „Săptămâna trecută, marți sau miercuri, în videoconferință cu dr. Arafat, cu DSP și cu spitalele, s-au repartizat prin sistemul centralizat un număr de combinezoane și de măști profesionale pentru cadrele medicale. Când a ajuns la județul Neamț, eu știam stocurile de materiale, știam că au fost și repartizate și modalitatea în care au fost repartizate. Ca să aflu că doamna Pavlidis, de la UPU, a spus că nu a primit măști. A fost surprinzător. Întreb pe șeful ISU Neamț, fiindcă pe chestionarul care-mi parvine apăreau măști pentru spital. Șeful ISU a spus că a dat spitalului. L-am întrebat pe dl Arafat cum procedăm, că la UPU n-au ajuns și mi-a spus să iau legătura cu managerul spitalului, că este o problemă. După videoconferință îl sun pe domnul manager al spitalului și-mi spune: „Dar, trebuia să le dau la UPU? Să vină UPU să-mi ceară!”. I-am spus să lase orgoliile la o parte, simpatiile și antipatiile, fiindcă cei de la UPU sunt în linia 0. Mi-a răspuns „Să vină să-și ia!”. I-am spus clar că imediat să împartă materiale de protecție la UPU, că nu e normal să vină doamna doctor să-și ia sau să afle de la mine că au venit măști și ei n-au primit. Dacă se mai întâmplă a doua oară, am pârghie legală și luăm alte măsuri! Deci, se întâmplă astfel de situații în care să pui orgolii sau vanități personale în aceste momente de criză, neasigurând efectiv securitatea în muncă a cadrelor medicale”.

Incredibil: Prefectul de Neamț acuză, UPU Piatra Neamț nu a primit măștile repartizate!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
foto arhiva

Teoretic, spitalele trebuie să prezinte public situația stocurilor și necesarului în fiecare zi. Prefectul a mai spus că astfel de situații îl determină să desemneze pe șeful ISU Neamț să se ocupe personal de primirea și distribuirea materialelor de protecție în spital, cu toate protocoalele existente: „Altfel ne trezim în scenariul în care, Doamne ferește, s-au primit materiale, cineva le ține în magazie și spune că în secția Chirurgie, de exemplu, nu dau că nu-mi place de ăla. Nu-i țin apărarea doamnei Pavlidis, în fața nimănui, dar țin apărarea cadrelor medicale și mi se pare de bun simț și de securitate în muncă, ca tot personalul medical din prima linie să aibă echipamentul de protecție. Într-adevăr, în toată lumea este o nevoie de materiale medicale și de protecție enormă. România a importat masiv, în ultima perioadă am început și noi să producem în țară materiale și combinezoane, mănuși de protecție și care vor fi îndestulătoare. Laud și pe cei din mediul privat care au făcut eforturi și din resurse proprii au cumpărat măști, combinezoane și alte produse medicale pe care le-au donat spitalelor, e un gest lăudabil al societății civile”, a adăugat prefectul George Lazăr.

Am încercat să luăm un punct de vedere conducerii SJU Piatra Neamț, dar până la ora redactării acestui material nu am primit răspuns, urmând să-l publicăm în momentul când îl vom primi.

Actualizare: Despre situația de săptămâna trecută, dr. Brândușa Pavlidis, medicul șef al UPU Piatra Neamț a declarat: „A fost vorba de niște materiale trimise de Departamentul pentru Situații de Urgență prin intermediul ISU, cu destinația UPU. Au ajuns la spital, nu și-au dat seama ce e cu ele. Apoi am intrat în videoconferință cu dr. Arafat, așa am aflat de acele materiale. Nu s-a spus clar că sunt pentru UPU, cei de la spital n-au știut, dar s-a rezolvat problema ulterior. Oricum, de la UPU sunt trimise referate de achiziții pentru tot ce am nevoie. Nu prea se găsesc pe piață, asta e problema, încercăm să le achiziționăm”.

(C.I.)

Articolul precedentOrdonanța militară 6 – Suceava în carantină, autoritățile pot lua măsuri sporite
Articolul următorȘomerii nu trebuie să se prezinte la agenții pentru viza lunară

1 COMENTARIU

  1. da, dar atitudinea leprei de la conducerea SJU in fata prefectului e normala???Sa vina UPU la el sa ceara…auzi, unde crezi ca te afli mai vanzator de gratare de mici, nu ti-e rusine, te crezi in targul tau de rahat???

Comentariile sunt închise.