Un agent de poliţie din judeţul Iaşi a refuzat, de cel puţin 5 ori, mita care i s-a oferit în diverse ocazii, după cum rezultă dintr-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticoruptie (DGA) Iaşi.

Cea mai recentă situaţie l-a avut drept protagonist pe acest poliţist, marţi, 18 aprilie, când a sunat la Linia TelVerde 0800 806 806 a DGA sesizând „faptul că l-a surprins pe TIR în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat. În acest context, TIR i-a promis suma de 600 de lei, în scopul de a nu-i întocmi dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii în cauză”, precizează DGA Iaşi.

Ca urmare, pe 24 aprilie, echipa operativă a DGA Iași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, a organizat acțiunea de prindere în flagrant a lui TIR în timp ce oferea 300 lei agentului respectiv în scopul de a propune o soluție favorabilă în dosarul penal în care era cercetat.

„Față de TIR, procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, și a dispus instituirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, mai precizează DGA Iaşi.

Aceeaşi instituţie relevă şi faptul că agentul de poliție respectiv, căruia îi păstrează totuşi anonimatul, a mai sesizat DGA Iași „cu privire la încercarea unor cetățeni de a-i da mită în alte 4 situații, toate cele 4 denunțuri fiind materializate în acțiuni de prindere în flagrant, iar cauzele finalizate prin rechizitoriu”. (ZCH NEWS; FOTO: DGA)

Articolul precedentS-a produs prima avalanșă în masivul Ceahlău
Articolul următorProprietarul plecat la rude, casa incendiată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.