Prefectul George Lazăr a anunțat astăzi, 17 apriie, că localitate Dobreni va intra în carantină după ce s-a anunțat oficial că incidența cazurilor de coronavirus în localitate în ultimele 14 zile a trecut de 12 la mia de locuitori, cea mai mare valoare de la începutul pandemiei în județul Neamț.

„Urmează să fie emisă o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru intrarea în carantină a localității Dobreni, imediat ce DSP Neamț va termina analiza situației ce a condus la această incidență și va trimite propunerea de carantinare comitetului”, a declarat prefectul George Lazăr.

Opt localități din județul Neamț rămân în scenariul roșu de coronavirus: Dobreni (12,21), Ceahlău (7,12), Pângărați (5), Dulcești (4,70), Boghicea (4,18), Poiana Teiului (4,14), Valea Ursului (3,83) și Dumbrava Roșie (3,29). Municipiile Piatra Neamț și Roman rămân în scenariul galben.

Patru comune nemțene nu au niciun caz înregistrat în ultimele 14 zile: Bozieni, Brusturi, Doljești și Făurei.

În prezent, 324 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, din care în secția ATI 17 și 51 de persoane sunt internate în Secția Covid a Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani. În secția ATI a Spitalului Municipal de Urgență Roman sunt internate, 2 persoane confirmate covid-19. Până la 16 aprilie, Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 17.485 decizii de carantinare și 11.754 decizii de izolare.

În perioada 9 – 16 aprilie au fost depistate și anchetate 8 focare de familie și unul de colectivitate. Cel din urmă, cu 11 cazuri, a fost într-un centru rezidențial pentru copii.

Specialiștii DSP vă atrag atenția: „Anchetele epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică permit, pornind de la un caz nou descoperit, identificarea tuturor persoanelor care au fost în contact apropiat cu bolnavul, în vederea carantinării și a limitării transmiterii virusului Sars-Cov-2 în comunitate. Este foarte important ca în timpul relaționării cu reprezentantul Direcției de Sănătate Publică, în cadrul anchetei epidemiologice să fie comunicate toate informațiile solicitate și orice altă informație relevantă”.

Angela Croitoru

Articolul precedent63 de mii de nemțeni sunt vaccinați anti-covid
Articolul următorDorel lovește din nou! Magistrala de gaz din Săbăoani spartă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.