Incident șocant: doi minori și doi adulți s-au intoxicat cu cannabis… de la niște jeleuri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn eveniment mai puțin obișnuit a avut loc în week-end în localitatea Cotu Vameș, comuna Horia. Doi copii și tot atâția adulți s-au intoxicat cu canabis, după ce au mâncat niște jeleuri, conform Serviciului Județean de Ambulanță Neamț.

Cadrele medicale au fost solicitate în ajutor pe 17 iunie, în jurul prânzului. La fața locului au găsit o femeie de 39 de ani cu simptome de intoxicare cu substanța interzisă, plus hipertensiune arterială și tahicardie. Alături de aceasta alte două tinere, de 16 și 19 ani, prezentau stări de rău.

Cadrele medicale au preluat bolnavii care au fost transportați la Centrul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Roman. Cel mai rău dintre toți era cel de-al patrulea pacient, un minor de 10 ani care prezenta o stare generală alterată și bătăi accelerate ale inimii (tahicardie). După ce a primit primele îngrijiri medicale la unitatea din Roman, medicii au luat decizia transferului micuțului la Spitalul de Copii “Sfânta Maria“ din Iași, cu un echipaj cu asistent medical.

Laura Trifan, purtător de cuvânt al Spitalului Roman a declarat că ceilalți trei pacienți au plecat la domiciliu cu recomandare medicală, prezentând o stare generală bună.

Toți au consumat jeleuri aduse din străinătate, se pare din Irlanda, despre care nu știau că ar conține canabis. “Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 17 iunie a.c., în jurul orei 12:00, o femeie de 39 de ani, împreună cu trei copii, cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, ar fi consumat mai multe jeleuri, fabricate în afara țării, ulterior aceștia manifestând o stare de rău și fiind transportați la o unitate medicală, din municipiul Roman“, conform Poliției Neamț.

La Unitatea de Primire a Urgențelor a fost admis un băiețel de 10 ani care prezenta semne clinice ale intoxicației cu canabis. Pe anamneză și manifestările clinice s-a stabilit acest diagnostic, de intoxicație accidentală prin ingestie de jeleuri care aveau canabis. Copilul a fost internat în Compartimentul de Toxicologie al spitalului, a avut evoluție favorabilă, prin terapie simptomatică, și a plecat la domiciliu cu recomandări”, a declarat Dr Solange Tamara Roşu, Şef UPU al Spitalului de Urgenţă Clinic pentru Copii Sfânta Maria Iaşi.

(G.S.)

Articolul precedentȘtire actualizată. Ce au avut de rezolvat elevii la proba de Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională
Articolul următorDoi polițiști răniți într-un accident de circulație în Bicaz
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.