0:00

Un bărbat de 36 de ani, din localitatea Rădeni, comuna Păstrăveni, a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a lovit doi polițiști. Oamenii legii interveniseră la un scandal provocat de acuzat, însă în momentul în care agenții au vrut să-l ducă la autospeciala de poliție, au fost agresați.

În motivarea hotărârii, magistrații de la Judecătoria Târgu Neamț au apreciat că ”scopul educativ preventiv al pedepsei va putea fi atins față de (…) prin aplicarea unei pedepse privative de libertate orientate spre minimul special”, conform instanței. Pentru două fapte de ultraj instanța a decis condamnarea la 15 luni și 10 zile de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Închisoare pentru ultraj la polițist, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTotul s-a întâmplat pe 14 februarie 2020, când cei doi polițiști, aflați în timpul serviciului, au fost solicitați să intervină la o locuință din Rădeni, unde un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice făcea scandal. La vederea oamenilor legii, suspectul a devenit mai agresiv, i-a înjurat și i-a amenințat cu violențe.

Apelurile pentru calm nu au avut efectul scontat, bărbatul a continuat să fie violent, drept pentru care agenții i-au cerut să meargă la sediul poliției. Pentru că suspectul nu se potolea l-au încătușat și în timp ce îl duceau la autospecială unul din polițiști a fost lovit cu capul în zona pieptului, iar celălalt a primit o lovitură cu piciorul în abdomen. La proces, acuzatul nu a recunoscut faptele și a susținut că nu i-a agresat pe cei doi oameni ai legii. (G.S.)

Articolul precedentCOD GALBEN Instabilitate atmosferică în Neamţ şi Suceava
Articolul următorReținut 24 de ore pentru că a șofat fără permis
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.