0:00

Închisoare cu executare pentru fostul manager al Ambulanței Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDan Dorin Morenciu, fostul manager al Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, rămâne cu pedeapsa de 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul „Mită la Ambulanță”. Apelul lui a fost respins ca nefondat, iar decizia Curții de Apel Bacău din 13 iunie este definitivă. După emiterea mandatului de executare a pedepsei, pe parcursul zilei de azi Morenciu va fi căutat de polițiști pentru a fi dus la penitenciar.

Prima instanță care a judecat cauza, Tribunalul Bacău, aplicase o sancțiune de 4 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru luare de mită, sentința fiind atacată de acuzat. Prin aceeași decizie s-a dispus confiscarea de la Morenciu a sumei de 82.000 de euro, bani proveniți din infracțiunea de luare de mită (amănunte aici).

În aceeași cauză alte persoane din cadrul aceleiași instituții inclusiv asistente șefe și liderul de sindicat, au fost judecate pentru acuze similare însă acestea au recunoscut faptele pentru reducerea pedepsei. Cu toții au obținut pedepse cu suspendare, deciziile fiind definitive (amănunte aici).

Recent, procurorii DNA au trimis la instanță un nou dosar cu aceleași personaje, iar asistenta șefă de la stația Piatra Neamț, Maria Luminița Rozoschi, omoloaga de la Târgu Neamț, Elena Preda, și fostul lider de sindicat Gladior Andronache, au ajuns din nou în fața judecătorilor pentru acuze de luare de mită (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentVerificări la firmele care prestează servicii externe de prevenire și protecție
Articolul următorCeremonie militară de Ziua Eroilor la Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.