Populația generală cuprinsă în etapa a III-a a campaniei de vaccinare se poate programa din 15 martie la vaccinare. Fie prin call-center, fie prin platforma online care a devenit activă din această seară.

Etapa a III-a destinată populației generale a fost anunțată de autoritățile de la București ca va începe de mâine cu listele de așteptare. O persoană se poate înscrie pe o singură listă, la un singur centru de vaccinare, din județul în care își declară rezidența în platformă (nu trebuie să fie neapărat cea de pe documentul de identitate). Schimbarea rezidenței în platformă permite înscrierea pe lista de așteptare la un centru din județul respectiv.

Prioritate vor avea persoanele cu boli cronice, cele vârstnice, pentru care vor fi alocate zilnic 75% din locurile unui centru și 25% din locuri vor fi pentru populația generală. O persoană se poate răzgândi în privința centrului de vaccinare și se poate înscrie pe o altă listă, dar va ieși automat de pe lista inițială. Dacă nu sunt locuri libere la centrul ales și vă înscrieți pe o listă de așteptare, notificarea cu data și ora programării se face doar în momentul în care locul se eliberează. Notificarea se va face telefonic, dar nu se știe cu câte zile înainte de data vaccinării și ce se întâmplă dacă nu puteți merge la vaccinare în ziua respectivă. Odată cu programarea se comunică și data rapelului: la 21 de zile dacă ați fost programat pentru o doză Pfizer, la 28-35 de zile dacă veți primi Moderna, iar la 8 săptămâni dacă vi se administrează  AstraZeneca.

Aici  https://vaccin.live/ se poate vizualiza dacă sunt locuri libere la centre. Platforma este realizată de programatori din Sibiu și este disponibilă gratuit.

C.I.

Articolul precedentTârgu Neamț: Elicopter SMURD pentru un bărbat care a făcut infarct
Articolul următorJudețul Neamț intră de la ora 11 la programarea pe lista de așteptare pentru vaccinare