Începe procesul de corupție al doctoriței Gabriela Liche, prejudiciul este de peste 500.000 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTribunalul Neamț a decis să înceapă procesul în care doctorița veterinară Gabriela Mihaela Liche va fi judecată pentru corupție.

”În temeiul art. 346 alin. 2 Cod procedură penală, constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei prin rechizitoriul nr. 161/P/2016 din 8.05.2019 emis de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, privind pe inculpatele L.M.G., şi S.C. S V S.R.L. Piatra Neamţ, trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 181 al. 1 din Legea nr. 78/2000. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatele L.M.G. şi S.C. S V S.R.L. Piatra Neamţ. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în Camera de consiliu azi, 2 august 2019”, a decis instanța. După eventuala contestație, care se va soluționa la Curtea de Apel Bacău, procesul va intra în linie dreaptă, la Tribunalul Neamț.
Mihaela Gabriela Liche este acuzată că, în calitate de reprezentantă a SC Service Vet SRL, a obținut sprijin financiar, pentru amenajarea și dotarea unei pensiuni turistice montane în Piatra-Neamț, fonduri europene primite prin MDRAP, în valoare de 537.419 lei.  Folosind înscrisuri false, medicul a derulat o procedură de achiziție nereală, astfel încât lucrările să fie încredințate firmei SC Dochia Tradițional Construct SRL, firmă înființată exact în anul 2013, când s-a derulat proiectul. În acest dosar, nu doar medicul are calitatea de inculpat, ci și societatea pe care o administrează, iar Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est s-a constituit parte civilă, pentru recuperarea banilor.

C.M.

 

 

Articolul precedentTragedie: Sugar găsit mort
Articolul următorAbandonat pe lacul Bicaz, de paznicul păstrăvăriei