Actualizare: Bărbatul care a dat foc și-ar fi amenințat soția în mai multe rânduri că va recurge la acest gest, nemulțumit fiind de un teren din cauza căruia s-a certat și cu propriul fiu. Astăzi și-a făcut curaj și cu câteva pahare de alcool, după care a trecut la fapte.

Polițiștii i-au deschis dosar penal și ulterior a fost internat la psihiatrie: „În cauză se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere prin incendiere și amenințare. După primele audieri, suspectul a fost condus la spital pentru consult medical și tratament de specialitate”, a precizat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

***Știre inițială***

Pompierii au fost chemați astăzi, 19 ianuarie, să stingă incendiul izbucnit la bucătăria de vară a unei familii din comuna Borlești. Când au ajuns pompierii de la Piatra-Neamț și voluntarii de la SVSU Borlești și Roznov, ardea terasa și o cameră. A fost la un pas de explozie, fiindcă în bucătărie era și o butelie, pe care au scos-o militarii.

Din primele informații, se pare că proprietarul ar fi dat foc, în urma unor neînțelegeri în familie. Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale și la finalul misiunii au stabilit că focul a fost pus intenționat: „Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. Au ars terasa din lemn și bunurile materiale aflate pe terasă și în interiorul camerei (aparate electrice și electrocasnice, obiecte de mobilier, materiale textile etc). Au fost salvate bunurile materiale dintr-o cameră alăturată. Nu au fost victime. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”, potrivit lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Rămâne ca polițiștii care au făcut cercetările să deslușească exact ce s-a petrecut.

C.I.

Articolul precedentAproape 2.000 de persoane legitimate în 24 de ore, 58 – amendate pentru că nu purtau mască
Articolul următorAcum: Accident rutier la Humulești