Acoperișul și cam tot ce însemna tâmplăria din fostul azil de bătrâni de pe strada C.A. Rosetti, din Roman, au ars azi noapte, 29 august. Clădirea este nelocuită, doar oamenii fără adăpost se aciuiază periodic și acum sunt bănuiți că au provocat incendiul.

Locuitorii dintr-un bloc de lângă clădire au văzut flăcările și aproape de ora 23 au chemat pompierii. Militarii de la Detașamentul Roman au intervenit cu 3 autospeciale, iar când au ajuns, incendiul cuprinsese două corpuri din clădire și exista riscul ca focul să ajungă la fațada blocului. „Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea unor persoane iresponsabile. În imobilul dezafectat locuiau temporar persoane fără adăpost. Nu au fost victime”, potrivit slt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț. Militarii au fost ajutați și de voluntarii SVSU Roman.

Din cauza temperaturii și a fumului, s-a deteriorat fațada blocului de locuințe pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Au ars aproximativ 190 mp din acoperișul celor două clădiri dezafectate, elemente de tâmplărie (uși și geamuri) de la trei încăperi și deșeuri de materiale textile și carton depozitate înăuntru.

C.I.

Articolul precedentMai multe comune din Neamț primesc din nou bani de la Guvern pentru refacerea drumurilor și podurilor afectate de inundații
Articolul următorAccident mortal la Trifești, victima avea 40 de ani