Actualizare: Cu câteva minute înainte de ora 16 incendiul a fost lichidat. Acoperişul restaurantului, care era din astereală lemn şi învelitoare din tablă, şi avea 250 mp, a ars în totalitate. S-au degradat, de asemenea, tavanul şi pardoseala. Cauza n-a putut fi stabilită pe loc, mai ales că restaurantul nu funcţiona, şi va fi nevoie de o expertiză tehnică. Oamenii de pe margine spuneau ca ieri ar fi pus cineva o instalaţie de iarnă. Tot oamenii de pe margine vorbeau că acolo a fost o casă naţionalizată cu poveste lungă şi multe patimi. Acum rămâne de văzut ce vor stabili specialiştii.

Știre inițială: Un incendiu puternic a izbucnit la Grădina de Vară de pe str. Petru Rareș. Fiind un incendiu în miezul oraşului, într-o zonă în care sunt blocuri într-o parte şi Muzeul de ştiinţe naturale, în cealaltă parte, pompierii au venit cu toată dotarea – 5 autospeciale şi  autoscara – şi o ambulanţă SMURD. Intervenţia este condusă de şeful ISU Neamţ, colonelul Ioan Niţică, iar alături de el mai sunt 2 ofiţeri şi în jur de 30 de subofiţeri, 11 dintre ei fiind chemaţi de acasă. Incendiul a fost localizat repede, pentru că s-a acţionat cu mai multe autospeciale simultan, iar la ora 15 încă se lucra la stingere. În jur de 15 subofiţeri erau în podul clădirii, de unde ieşea încă fum, şi lucrau la decopertare, pentru a putea găsi toate focarele. Încă nu se ştie de ce a luat foc restaurantul. Vom reveni cu detalii după finalizarea intervenţiei.

 

1 COMENTARIU

  1. Felicitari cadrelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț pentru profesionalismul si curajul demonstrat in fata riscurilor la care se expun in timpul misiunilor. Probitatea si eficienta sunt mai mult decat laudabile in toate cazurile. Toata stima si admiratia!

Comments are closed.