În noaptea 30 noiembrie spre 1 decembrie, în jurul orei 1,30, un incendiu violent a izbucnit la o terasă grill, situată pe strada Republicii din Onești.

În timp ce pompierii se deplasau cu două autospeciale de stingere și o echipă de paramedici SMURD la fața locului, flăcările s-au extins la acoperișul blocului de deasupra.

Casa scării blocului s-a umplut de fum și pompierii au evacuat locatarii din apartamente, 16 adulți și 2 copii.

La intervenție au mai sosit între timp o grupă operativă cu autoplatformă, încă un echipaj de stingere de la Garda de Intervenție Comănești și un echipaj cu autospecială de stingere de la Livezi. Detașamentul Bacău a trimis în sprijin cu încă o autoplatformă și un echipaj cu autospecială de stingere.

Alte 40 de persoane au fost evacuate din cea de-a doua scară a blocului.

Una dintre persoane, aflată în balconul locuinței situată la etajul al treilea, a fost evacuată cu autoplatforma de către pompieri și predată paramedicilor pentru evaluare medicală.

Un alt locatar, care a suferit arsuri la nivelul corpului, a fost preluat de un echipaj SAJ Bacău și transportat la spital.

Un alt echipaj de pompieri cu autospecială de stingere de la SPSU Chimcomplex și un echipaj de la SVSU Târgu Ocna au venit în sprijin la această intervenție dificilă.

Incendiul a fost localizat după mai bine de două ore.

Au ars restaurantul și terasa pe o suprafață de 300 de mp aflate la parterul blocului și acoperișul blocului, pe o suprafață de 500 mp, construit din asterială lemn cu învelitoare din azbociment.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 4,00.

Angela Croitoru

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „La mulți ani, dragi români, oriunde vă aflați!”
Articolul următorVIDEO. La un pas de tragedie: bărbat cu arsuri la cap și mâini într-un incendiu care i-a distrus casa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.