Singura ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă de la Roman a luat foc, în noaptea de 27 spre 28 noiembrie, în garajul Detașamentului de pompieri. Fumul a fost observat cu două minute înainte de ora 1 noaptea, de subofițerul de pază, care făcea rondul. Același subofițer, cu un sfert de oră mai devreme, a trecut prin fața garajului și nu a sesizat nimic suspect.

Incendiul s-a dezvoltat, practic, pe parcursul a 15 minute. Ambulanța fusese parcată la ora 20, oră după care nu mai merge la intervenții, pentru că doar atât este încadrată cu medic. Ambulanța este fabricată în anul 2008, inițial a fost repartizată la Arad și de acolo am primit-o noi, în anul 2010„, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Incendiul a afectat compartimentul motor, capota și parbrizul, aparatura din interior rămânând intactă. Cauza probabilă este o defecțiune la instalația electrică, având în vedere vechimea autovehiculului și, implicit, uzura. Ieri, ambulanța, marca Mercedes Sprinter, a avut trei intervenții, ultima fiind la un accident rutier, iar, în medie, de când e la Roman, a avut între 70 și 80 de intervenții lunar. Ultima revizie tehnică i s-a făcut pe 3 septembrie 2018. (C.M.)

Articolul precedentZiua Porților Deschise, în premieră, la Fisc
Articolul următorDe azi, se închide traseul turistic Cascada Duruitoarea-Cabana Dochia
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.