Azi dimineață, 21 octombrie, în jurul orei 4, un echipaj SAJ Neamț a constatat decesul actorului Cornel Nicoară. Câteva ore mai târziu, o vecină a sunat la 112, fiindcă mirosea a fum pe casa scării.

Pompierii ajunși în apartamentul de la etajul șase au constatat că ardea mocnit dulapul de lângă patul pe care se afla corpul neînsuflețit al actorului. La fața locului au ajuns două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Incendiul a fost localizat în limitele găsite și s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului. Pompierii au stabilit că incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza unei candele lăsată nesupravegheată. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc și nu au fost victime, potrivit lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Născut la Câmpia Turzii, în județul Cluj, pe 20 octombrie 1938, absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” promoţia 1965, clasa Moni Ghelerter, actorul Cornel Nicoară a fost directorul Teatrului Tineretului din Piatra Neamț.

A interpretat în teatru și film numeroase roluri, fiind unul dintre cei mai cunoscuți actori din Piatra Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentOficial: Generalul Nicolae Ciucă desemnat pentru a ocupa funcția de premier
Articolul următorColiziune într-o intersecție din Roman, un șofer în spital