pietricica turism

Pompierii militari au intervenit, joi, 24 august, pentru stingerea a 3 incendii la locuinţe din Oglinzi (Răuceşti), Boteşti şi Slobozia (Roznov) şi la o anexă gospodărească din Piatra Neamţ. Toate evenimentele au fost anunţate prin numărul de urgenţă 112.

Primul incendiu a fost sesizat, la ora 9:27, la o locuință particulară din Oglinzi (Răucești). “Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 9 pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț. În urma evenimentului au ars aproximativ 200 mp acoperiș asterială lemn învelitoare tablă și plăci azbociment, 50 mp acoperiș anexă din lemn, 30 ml gard lemn și bunurile dintr-o încăpere. Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu”, precizează ISU Neamţ.

La orele serii (22:39), a fost anunţat un alt incendiu la Botești. “Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 12 pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și o autospecială de la SVSU Gherăiești. Tatăl proprietarului locuinței a suferit un traumatism prin cădere de pe locuință încercând să stingă incendiul până la soisrea pompierilor militari și a fost transportat la spital de către o ambulanță aparținând SAJ Neamț. În urma evenimentului au ars: aproximativ 150 mp acoperiș asterială lemn izolație vată minerală, rigips și învelitoare tablă, bunurile materiale aflate în mansardă și s-au degradat parchetul și pereții interiori ai mansardei. Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost burlan de fum neprotejat termic față de materiale combustibile”, potrivit aceleaşi surse.

Al treilea eveniment s-a produs la ora 22:55, în Slobozia (Roznov). “Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 8 pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț și o autospecială de la SVSU Roznov. În urma evenimentului au ars: aproximativ 70 mp acoperiș asterială lemn învelitoare azbociment, 4 tone furaje (fân) și 40 păsări. Proprietarii locuinței au fost transportați la spital de către o ambulanță pentru un control de rutină. Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,cablu electric defect”, precizează ISU Neamţ.

Tot joi, 24 august, dar dimineaţă (10:40), s-a înregistrat un alt incendiu la o anexă gospodărească din Piatra Neamț. S-au deplasat 7 pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț. “În urma evenimentului au ars aproximativ 2 mp din acoperișul anexei confecțiuonat din lemn acoperit cu carton asfaltat. Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost burlan de fum necurățat de funingine”, informează pompierii nemţeni. (ZCH NEWS)