pietricica turism

***** ACTUALIZARE: Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, produs la un cablu electric, care alimenta două becuri din saivan. Mai exact, de la primul bec – care a fost montat inițial – exista un cablu neizolat bine, tras spre al doilea bec. Incendiul a fost devastator.

Au ars cu totul adăpostul de animale, care avea 150 mp ca suprafață, depozitul de furaje de alături (70 mp), 3 tone de fân și 500 kg de știuleți de porumb. Calul și doi viței au murit arși, iar două vaci – care mai trăiau când au ajuns pompierii la locul intervenției, dar aveau arsuri severe, au fost tăiate de proprietar. În schimb, toate cele 180 de oi au fost salvate.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un incendiu de amploare a cuprins un saivan de animale, în suprafață de 150 mp, situat în satul Poiana, din comuna Brusturi, astăzi, 13 martie, cu câteva minute înainte de ora 15.

Având în vedere că arderea era generalizată, la locul intervenției s-au dus, în primă fază, două autospeciale de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț, după care a mai fost trimisă una, pentru sprijin.

Flăcările s-au extins foarte repede și la depozitul de furaje, situat alături. În câteva minute, incendiul a distrus întregul saivan, iar pompierii au găsit un cal și doi viței morți, precum și două vaci care aveau arsuri, dar încă mai stăteau în picioare, însă nu vor mai putea fi salvate.

Proprietarul gospodăriei era foarte agitat și nu mai știa nici el câte animale are.

Două femei au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD. Una era ușor rănită, iar cealaltă a făcut un atac de panică.

Vom reveni cu detalii.