0:00

Incendiu cu victime la Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn puternic incendiu a afectat un apartament de la parterul unui bloc de locuințe de pe strada Ștefan cel Mare din Târgu Neamț, evenimentul nedorit soldându-se cu două victime. S-a întâmplat pe 15 aprilie, apelul pentru ajutor prin numărul unic de urgență 112 fiind înregistrat în dispeceratul ISU Neamț în jurul orei 17:00.

Pompierii militari au fost solicitați la un imobil tip parter plus un etaj, în imediata apropiere a apartamentului fiind construcții din lemn care comunicau cu acesta. În aceste condiții accesul pentru intervenție s-a realizat prin interiorul construcțiilor, nefiind necesară evacuarea locatarilor.

La sosirea salvatorilor incendiul se manifesta generalizat într-una din cele trei camere și bucătărie. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars obiecte de mobilier, materiale textile și s-au deteriorat aparate electrocasnice. „O femeie în vârstă de 71 ani a fost găsită căzută în baie, în stare de inconștiență (SCR). Imediat a fost preluată de echipajul SAJ și i s-au aplicat manevrele de resuscitare, ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț”, conform ISU Neamț.

Un bărbat de 70 de ani a primit îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică, ulterior refuzând transportat la spital. Specialiștii au cercetat și au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, cauza de producere a incendiului a fost o lumânare lăsată nesupravegheată sau, tehnic spus, foc deschis în spații deschise.

FOTO: ISU Neamț

(G.S.)

Articolul precedentVIDEO. Vasile Panaite, candidat PUSL la Primăria Piatra Neamț vine la Cafeaua de dimineață
Articolul următorMinori cercetați penal pentru că au chinuit un animal
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.