pietricica turism

Patru ţigani cu vârste între 25 şi 42 de ani, s-au încăierat pe o stradă din Târgu Neamţ, în ziua de 7 iunie, iar poliţiştii i-au reţinut şi i-au “cazat” la arest pentru 24 de ore.

Altercația a fost aplanată cu operativitate de polițiștii sosți la fața locului, stabilindu-se faptul că pe fondul unui conflict, trei bărbați de 25, 36, respectiv 42 de ani, toți din Vânători-Neamț și un altul de 42 de ani, din Războieni, s-ar fi agresat fizic reciproc”, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Ţiganii, care nu sunt la prima “realizare” de acest fel, ştiu foarte bine că dacă nu depun plângere unul împotriva altuia pentru lovire, nu li se poate întâmpla nimic oricât ar fi de “avariaţi”. Legea nu dă posibilitatea magistraţilor să ia măsura arestării preventive doar pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. În consecinţă, după o noapte la rest, cei 4 au fost prezentaţi unui procuror, care a decis să-i plaseze sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

C.M.