0:00

Încă un primar are probleme cu ANI, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenția Națională de Integritate a publicat un comunicat în această dimineață, 8 august, în care arată șapte aleși locali care ar avea probleme legate de incompatibilitate, conflict de interese sau alte probleme de natură penală.

Primul pe această listă este Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos. „Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către  VATAMANU IONEL a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal (normă juridică în vigoare începând cu data de 01.02.2014), întrucât mențiunile făcute în declarațiile de avere depuse în perioada 2015 – 2017, referitoare la un contract de împrumut încheiat cu o societate comercială în anul 2014 și scadent în anul 2024 sunt în neconcordanță cu declarațiile ulterioare ale acestuia referitoare la respectivul împrumut”.

Problemele edilului nu s-ar opri aici, același comunicat menționând că ANI „a sesizat și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași – Inspecția Fiscală Persoane juridice pentru efectuarea de cercetări specifice inspecției fiscale în vederea stabilirii realității unor tranzacții identificate urmare a informațiilor rezultate din activitatea de evaluare a declarațiilor de avere cu privire la posibila existență a unor fapte de încălcare a legislației fiscale”.

Z.C.

Articolul precedentCod galben de ploi în trei județe din regiunea Nord Est
Articolul următorBărbat dispărut din comuna Ion Creangă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.