pietricica turism

Primăria Târgu Neamț a scos la licitație publică, în vederea concesionării, suprafeța de 10.350 mp, situată în Parcul de la poalele Cetății Neamț. Imediat, au început discuții cu privire la fericitul beneficiar al concesionării.

Unii s-au grăbit să-l caute în curtea PSD, a oamenilor de afaceri apropiați de mai-marii partidului. Alții vorbesc despre un blat, mult mai credibil, că un om de afaceri de la opoziție ar lua parcul, iar în spatele său ar acționa oameni de la PSD. Cert este că sunt mai multe persoane din urbea de la poalele Cetății dornice să investească în această afacere.

Una din aceste persoane interesate este Costel Iliescu, consilieri local PNL și prosper om de afaceri, în domeniul forestier. Contactat telefonic, acesta a confirmat intenția de a participa la licitație. El a declarat că ar fi chiar dispus să-și dea demisia și din Consiliul Local pentru a se ocupa exclusiv de această investiție, dacă va câștiga licitația. Lucru pe care ar fi trebuit, oricum, să-l facă, deoarece ar fi intrat în conflict de interese. ”Îmi doresc să investesc în parcul de la Cetate. Îmi doresc să particip la licitația publică. Dacă e nevoie, îmi voi da demisia și din Consiliul Local, pentru că nu mă pot ocupa de toate. Trebuie să trec pe la primărie ca să iau dosarul, caietul de sarcini și alte documente pentru a mă informa corect despre această licitație și condițiile de participare”, a fost declarația consilierului care s-a făcut remarcat în campania electorală pentru acuzele violente aduse lui Daniel Harpa, PSD-ului și lui Ionel Arsene, despre care a spus că cineva vrea să-l hirotonisească.

Locuiesc în orașul Târgu Neamț, pe b-dul Ștefan cel Mare, și nu am curent și nici canalizare; în schimb, plătesc impozite anticipat. Am buletin de oraș, dar am condiții de sat. Am o societate, dar am să o mut pe o tarla și nu mai plătesc impozite la primăria orașului. Dacă doriți să-l hirotononim pe domnul Arsene e problema dvs. Dar mai întâi să facem locuri de muncă. Nu credeți?”, spunea, la vremea aceea, Iliescu.

La acel moment, am verificat declarația cu impozitul plătit anticipat și, la data scrierii articolului, domnia sa avea de achitat 8.700 de lei. Ce a făcut dl. consilier local Iliescu pentru creșterea gradului de confort al locuitorilor din zona sa nu am reușit să identificăm; cert este că nici acum nu este racordat la rețeaua de alimentare cu curent electric.

Nici acum nu am curent. Am generator. Asta e”, spune, resemnat de pe locul de consilier în opoziție, Costel Iliescu.

Faptul că va participa la licitație nu poate fi decât benefic, mai ales că se poate bucura de sfaturile colegului de partid, Mihai Stoica, consilier județean, care a ratat, ce-i drept, o primă concesiune a terenului din Parcul Cetate, dar, în mod sigur, a căpătat multă experiență de împărtășit. Iar partea bună este că va trebui să aibă plătite toate datoriile la zi, altfel va fi eliminat din competiție.

Primăria Târgu Neamț intenționează ca, în zonă, să existe spații de agrement, care ar aduce mai multe beneficii orașului, de la crearea de noi locuri de muncă la dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic.

Valentin Bălănescu