0:00

Încă o zi cu peste 100 de nemțeni infectați Covid, noi focare apărute, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn această dimineață, 4 noiembrie, sunt teste pozitive Covid pentru încă 111 persoane din județul Neamț. Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț a declarat la emisiunea „Cafeaua de dimineață” că până la raportarea de la ora 13 este posibil ca numărul noilor infectări să crească: „Probabil vom mai avea 20-30 cazuri noi până la raportarea făcută zilnic la prânz de Grupul de Comunicare Strategică, astfel că și astăzi vom avea o creștere de cazuri noi. Din păcate, așa cum am anticipat, am depășit în luna octombrie 3.000 de cazuri noi, mai exact sunt 3.036 de persoane pozitive și acum, în noiembrie, avem deja 275 de cazuri noi”.

Incidența în Piatra-Neamț, care acum este 4,74 cazuri la mia de locuitori, ar putea atinge 5 cazuri la mie în cursul zilei, fiindcă au apărut noi focare: „La Direcția de Taxe și Impozite, la Tribunal și la CAS sunt focare. Mai apar cazuri și în focarele deja declarate, din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, în Centrul Social „Pietricica”, Centrul de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilități. Vineri vom avea o analiză a acestor focare”, a mai adăugat șeful DSP Neamț.

În județ sunt noi focare apărute la Sanatoriul Bisericani, în secția Paliative, la Centrul privat de dializă din Târgu Neamț, la Centrul pentru bătrâni Oșlobeni.

Astăzi, sunt 380 de pacienți cu Covid internați în spitalele din Piatra-Neamț și Bisericani, dar și 45 de persoane suspecte internate în spitalul județean care încă nu au rezultatele testelor. În stare critică sunt 16 pacienți internați în secția ATI Piatra-Neamț, dintre care 7 sunt ventilați. În condițiile în care zilnic secția de terapie intensivă este plină cu bolnavi care au nevoie de suport vital, pe lângă cele 15 ventilatoare care există acum, ar urma să mai fie primite încă 5 ventilatoare de la Ministerul Sănătății, după cum a precizat Radu Firăstrău.

C.I.

Articolul precedentAsociația Drumurile Bistriței anunță deschiderea apelului de selecție pentru măsura M3/6A: Diversificarea economiei teritoriului GAL prin investiții în activități economice neagricole
Articolul următorDoi pompieri de la Detașamentul Piatra-Neamț sunt confirmați cu Covid

1 COMENTARIU

  1. ATÂT Direcția de Taxe și Impozite cât și CAS ar putea avea servicii on-line, că doar suntem în mileniul TREI.
    Tribunalul nu poate lucra on line, se înțelege.

    Ce să facem? Așteptăm mileniul PATRU și dispariția pe cale naturală a bugetarilor inutili de la ghișee.

Comentariile sunt închise.