iasi-politie-frontiera-perchezitiiPolițiștii de frontieră din judeţul Iaşi, coordonaţi de procurorii DIICOT, efectuează, marţi, 13 decembrie, 26 de percheziții la “persoane suspecte a face parte dintr-un grup infracțional organizat ce are preocupări în sfera contrabandei cu țigări”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

“În urma activităților informativ-operative desfășurate de polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, s-a stabilit că mai multe persoane de pe raza județelor Botoșani și Suceava au ca principală preocupare contrabanda cu țigări. Astfel, în această dimineață, începând cu ora 6.00, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași sub coordonarea procurorului DIICOT-Serviciul Teritorial Iași, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Iași, B.C.C.O. Iași și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău efectuează 26 percheziții domiciliare pe raza județelor Botoșani și Suceava, urmând să fie puse în aplicare 29 de mandate de aducere la audieri”, a declarat comisar Mihaela Denis Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iași.

În documentarea activităților infracționale s-a beneficiat de sprijinul și suportul tehnic de specialitate al lucrătorilor din cadrul DIPI și al polițiștilor din cadrul IGPR-Serviciul de Operațiuni Speciale Iași, Vaslui și Suceava. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)