pietricica turism

Valentin Viorel Lungu, șeful de post de la Bodești,mai stă o lună în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Tribunalul Neamț, în ziua de 21 octombrie, la propunerea procurorului de caz. Polițistul este arestat la domiciliu din ziua de 27 septembrie, el fiind cercetat pentru abuz în serviciu, trafic de influență și luare de mită.  Pe timpul arestului la domiciliu, polițistul nu are voie să comunice cu martorii din dosar și, evident, trebuie să respecte o serie de obligații impuse de instanță. El are dreptul să conteste decizia Tribunalului Neamț la Curtea de Apel Bacău.

Cum n-au trecut încă 30 de zile de când instanța a dispus prima măsură împotriva agentului de poliție, pe funcția de șef de post de la Bodești n-a fost împuternicită o altă persoană, însă atribuțiile au fost preluate de agentul șef principal Gheorghiță Bordeianu.

Valentin Viorel Lungu a fost reclamat de un pădurar din localitate, care a avut mai multe dosare penale de-a lungul ultimilor ani, în special pentru conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis. După ce i-a dat diverse sume de bani, dar și bunuri, ca să-i rezolve favorabil dosarele penale, pădurarul a făcut o sesizare împotriva polițistului.

C.MIRCEA