reclama autocenter

Astăzi, 17 martie, în județul Neamț sunt 89 de persoane testate pozitiv la coronavirus în plus față de ieri, din cele 6.186 de cazuri noi în țară.  Acestea au fost depistate după prelucrarea a 39.902 de teste la nivel național: „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.983 de teste RT-PCR (18.881 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.102 la cerere) și 11.858 de teste rapide antigenice. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 61 de teste RT-PCR, prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 17 martie a.c”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

Rata de infectare a urcat până la 1,8 la mie în județul Neamț. Astăzi, în zona roșie sunt aceleași 7 localități, unde au mai fost confirmate infectate alte persoane în plus față de ieri la Dochia, Mărgineni, Roman, Alexandru cel Bun.

În municipiul Piatra-Neamț rata a urcat ușor astăzi până la valoarea de 2,31 la mie (cu încă 7 persoane nou confirmate). Incidența și tendința evoluției (Staționar, Ascendent, Descrescător) în fiecare localitate, transmisă de Prefectura Neamț, este următoarea:

rata prefectura 17mar

În spitalele din țară erau internați 11.361 de pacienți pozitivi, dintre care 1.266 în secțiile ATI, cifre în creștere. De ieri și până astăzi „au fost raportate 89 de decese (45 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și București, dintre care doar 4 pacienți nu mai aveau și alte boli.

C.I.

Articolul precedentCum pot fi angajați străinii – campanie IGI
Articolul următorPui de ciobănesc caucazian furat din Târgu Neamţ şi recuperat de la Iaşi