Astăzi, 27 ianuarie, în județul Neamț sunt încă 67 de persoane testate pozitiv la coronavirus, din cele 3.174 cazuri noi în țară. Sunt mai multe cazuri noi confirmate la nivel național și fiindcă s-au făcut mai multe testări: „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.604 de teste RT-PCR (17.096 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.508 la cerere) și 7.523 de teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

Rata de infectare la nivelul județului Neamț este de 1,23 la mie, astăzi. Sunt 11 localități unde se înregistrează cele mai multe cazuri active. Comuna Grințieș se apropie de pragul de 3 la mie și orașul Târgu neamț a trecut de 1,5 la mie. Incidența infectărilor în aceste localități, transmisă astăzi de Prefectura Neamț, este următoarea:

rata 27ian prefectura

De ieri și până astăzi s-au înregistrat 77 decese la pacienții internați în spitalele din țară, dintre care doar cinci nu mai aveau și alte boli. Numărul pacienților pozitivi internați rămâne scăzut, astăzi fiind raportat un număr de 7.839 de bolnavi. În schimb, a crescut numărul celor în stare critică, astăzi fiind internați 1.025 de pacienți în secțiile ATI, față de 1.002 ieri, la nivel național.

C.I.

Articolul precedentCum rămâne cu vaccinarea cadrelor didactice
Articolul următorUn nemțean va sta doi ani jumătate după gratii, pentru că și-a dat foc la casă