Astăzi, 23 martie, alte 63 de persoane din județul Neamț au fost testate pozitiv la coronavirus, din cele 6.149 cazuri noi în țară, rezultate din 38.700 de testări: „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.734 de teste RT-PCR (16.518 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.216 la cerere) și 12.687 de teste rapide antigenice. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 279 de teste RT-PCR, prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 martie a.c”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

Rata de infectare la nivelul județului Neamț a depășit 2 la mie, astăzi. Comuna Gherăești a ajuns din nou în zona roșie, după ce în decurs de o zi aproape s-a dublat numărul celor testați pozitiv (29 cazuri, față de 18 ieri). Cel mai probabil, carantina instituită în comuna Bîra se va prelungi și după data de 25 martie, astăzi rata de infectare depășind 11 la mie, din nou.

Municipiul Roman se apropie de 5 la mie incidență, iar municipiul Piatra-Neamț a urcat până la 2,7 la mie. Rata din fiecare localitate este următoarea:

rata localitati 23mar

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 307 pacienți pozitivi, dintre care 10 în ATI, iar 7 erau intubați. În așteptarea rezultatelor la teste mai erau 32 de pacienți internați.

La nivel național, spitalele au raportat 12.358 de pacienți Covid internați, dintre care 1.367 în secțiile ATI.

Între cele 174 decese înregistrate la pacienți spitalizați de ieri și până astăzi, sunt și bolnavi Covid din județul Neamț: „au fost raportate 174 de decese (96 bărbați și 78 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București”. Doar 11 pacienți infectați nu mai aveau și alte boli.

Articolul precedentFOTO: Mașină a Publiservului implicată într-un accident, cel puțin o persoană a fost rănită
Articolul următorTOP 5 arome seducătoare pentru bărbaţi