Astăzi, 29 martie, în județul Neamț sunt încă 36 de persoane testate pozitiv la coronavirus. După ce săptămâna trecută au fost peste 100 de cazuri noi zilnic, numărul localităților cu incidență crescută a urcat până la 13, astăzi. După comuna Bîra, carantinată din 12 martie, probabil că vor urma noi măsuri pentru comunele Secuieni și Dochia, care au peste 6 și respectiv 5 la mie.

rata localitati 29mar

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț astăzi erau internați 332 de pacienți pozitivi și 10 în ATI, dintre care doar unul neintubat. În week-end s-a depășit, din nou, capacitatea secției ATI, fiind 13 bolnavi Covid îngrijiți, dintre care 11 intubați. Nici un pacient n-a putut fi transferat, toate spitalele din zona Moldovei având paturile ATI ocupate.

Astăzi,  Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 120 decese la pacienții spitalizați la nivel național, între care și din județul Neamț: „au fost raportate 120 de decese (69 bărbați și 51 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București”.

După o zi de duminică, cu doar puțin peste 14.000 de testări, au fost raportate 3.825 de cazuri noi, în țară. Spitalele Covid au raportat 13.185 pacienți internați, dintre care 1.398 în secțiile ATI, care în curând și-ar putea depăși capacitatea (1.408 paturi anunțate de Raed Arafat ultima dată, pe 20 martie). Mai multe detalii despre cifrele zilei aici .

C.I.

Articolul precedentDirecția Silvică Neamț anunță licitație de vânzare a cherestelelor de brad și molid
Articolul următorCerșetor cu adeverință de la Arhiepiscopie