De ieri și până astăzi, 11 noiembrie, trei dintre pacienții cu Covid în stare gravă, internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, au decedat. Este vorba de două femei, în vârstă de 71 și 81 de ani și un bărbat de 87 de ani, toți având și alte boli.

Spitalul județean este depășit de numărul mare de bolnavi în stare critică din cauza complicațiilor date de acest virus. Secția ATI pentru pacienții cu Covid deja este supraaglomerată, astăzi fiind internați 17 bolnavi, în condițiile în care sunt doar 15 paturi în secție. Până la avizarea extinderii secției ATI, se folosesc paturile pentru pacienții suspecți, de la etajul 2 al pavilionului nou. În prezent, în stare critică sunt 8 bolnavi, conectați la ventilatoare, restul fiind pe suport cu oxigen.

În această dimineață erau 384 de pacienți cu Covid internați și 44 de suspecți care încă nu au rezultatele la teste. Paturi libere în spitalul județean sunt tot mai puține, în jur de 20 pentru pacienții suspecți și cam tot atâtea pentru cei pozitivi și simptome de Covid. Ceea ce reprezintă o problemă, în măsura în care zilnic sunt în jur de 100 de persoane confirmate infectate.

C.I.

Articolul precedentCum alegi brandul de whisky potrivit? Iata cateva sortimente pe care nu vrei sa le ratezi!
Articolul următorDouă femei găsite moarte în casă în mai puțin de o zi