Astăzi, 11 ianuarie, în județul Neamț sunt încă 26 de persoane testate pozitiv la coronavirus, din cele 1.987 cazuri noi în toată țara. Asta, după ce ieri s-au lucrat doar 7.005 de teste la nivel național, din care aproape 2.000 au fost la cerere, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 168 de pacienți pozitivi, dintre care 8 în ATI și doar trei nu aveau nevoie de suport de ventilare mecanică. În așteptarea rezultatelor la teste erau internați 35 de pacienți.

Astăzi, rata de infectare la nivelul județului este de 1,44 la mie și sunt cazuri active în 9 localități. Cea mai mare incidență din ultimele două săptămâni se înregistrează în comuna Mărgineni (3,79 la mie), urmată de municipiul Piatra-Neamț (2,95 la mie). Rata de infectare transmisă astăzi de Prefectura Neamț este următoarea:

rata 11ian prefectura

De ieri și până astăzi, s-au înregistrat încă 71 decese la pacienți infectați internați, la nivel național, dintre care doar cinci nu mai aveau și alte boli. Astăzi erau 9.001 pacienți pozitivi internați în spitalele din țară, dintre care 1.083 în ATI. „Pe teritoriul României, 31.656 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.755 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.539 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 73 de persoane”, potrivit GCS.

C.I.

Articolul precedentDouă zile de ninsoare în Moldova, urmează gerul
Articolul următorSpitalul Județean Neamț are manager nou, contractul a fost semnat astăzi