pietricica turism

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, și Vasile Asandei, directorul ADR Nord-Est, au semnat astăzi, 19 august, la sediul Primăriei Piatra-Neamț, încă două contracte de finanțare pentru proiecte europene care vor fi implementate în perioada următoare.

Finanțarea celor două proiecte este asigurată de Uniunea Europeană, în cadrul POR 2014-2020 în proporție de 98%, contribuția municipalității pietrene fiind de doar 2%.

Primul proiect constă în realizarea unei grădini publice urbane în cartierul Dărmănești, pe strada Valea Albă nr. 37, în valoare de 699.084 euro.

Cel de-al doilea proiect al cărui contract de finanțare a fost semnat astăzi constă în extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în municipul Piatra-Neamț pe B-dul Decebal, Piața Mihail Kogălniceanu, B-dul Traian, strada Fermelor, precum și în cartierul Pietricica, în valoare de 1.054.480 euro.

Primăria Piatra-Neamț a depus pentru finanțare europeană, în cadrul actualului exercițiu financiar al Uniunii Europene, un număr de 32 de proiecte care însumează peste 92 milioane de euro.

SURSA: Primăria Piatra Neamț