Astăzi, 28 decembrie, în județul Neamț au fost anunțate teste pozitive pentru încă 17 persoane, din 2.620 de cazuri noi raportate la nivel național. Numărul testelor rămâne scăzut, Grupul de Comunicare Strategică raportând 7.704 de teste efectuate de ieri și până astăzi. „De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 137 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 28 decembrie”, potrivit GCS.

Astăzi, în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 168 de pacienți, dintre care 8 în ATI și doar unul nu era conectat la ventilatorul mecanic. În așteptarea rezultatelor la teste erau încă 37 de pacienți internați.

Concomitent cu scăderea testărilor și a numărului de cazuri noi, s-a înregistrat și o reducere a ratei de infectare, care a ajuns la 1,04 la mie în județul Neamț. Mai sunt cazuri doar în 9 localități, potrivit datelor transmise de Prefectura Neamț:

28dec rata prefectura

În spitalele din țară erau internați 9.957 de pacienți, dintre care 1.197 în ATI, cifre de asemenea în scădere. De ieri și până astăzi s-au înregistrat 104 decese, între care și la pacienți Covid din județul Neamț, potrivit GCS .

C.I.

Articolul precedentPeste 300 de apeluri la 112 în zilele de Crăciun
Articolul următorȘeful achizițiilor publice din CJ Neamț, trimis în judecată pentru abuz în serviciu