Astăzi, 22 noiembrie, sunt încă 131 de persoane cu teste pozitive, din județul Neamț.

Cu toate că numărul celor confirmați infectați este mai mare decât cel de ieri (101), rata este de 2,36 la mie, ușor mai scăzută decât cea de ieri (2,46). Cele mai multe din cazurile nou depistate astăzi pot proveni din focare.

În lipsa unor lămuriri din partea autorităților locale, situația poate fi explicată dacă o comparăm cu datele de acum două săptămâni, când au fost raportate 213 cazuri noi în Neamț. În plus, astăzi în zona roșie, cu largă răspândire Covid în comunitate, mai sunt 9 localități, din cele 10 care erau până ieri. Comuna Bălțătești nu mai este în situație critică, comuna Dobreni are puține cazuri noi, singurele creșteri înregistrându-se în două comune, Pângărați și Mărgineni.

Incidența infectărilor comunicată astăzi de Prefectura Neamț este următoarea:

22nov rata prefectura

Sute de cazuri noi au fost confirmate în majoritatea județelor regiunii Nord-Est, iar județul Iași a depășit 3 la mie incidența la două săptămâni.

În țară, sunt în total 5.837 de cazuri noi, astăzi, după prelucrarea a 20.790 de teste, înregistrându-se un raport mare de noi infectări.

Record de pacienți gravi, astăzi fiind anunțați 1.174 de bolnavi cu Covid în secțiile ATI, din cei 13.492 de pacienți pozitivi internați în spitale.

S-au înregistrat alte 131 de decese la pacienți pozitivi, dintre care doar 6 nu mai aveau și alte afecțiuni, potrivit Grupului de Comunicare Strategică  .

C.I.

Articolul precedentLocuri de muncă în instituţii bugetare din Regiunea Nord-Est
Articolul următorFemeie surprinsă în incendiu