Astăzi, 13 octombrie, se înregistrează o nouă creștere a cazurilor pozitive de coronavirus în județul Neamț. Sunt 115 persoane nou confirmate și s-a ajuns la 4.304 cazuri în total, de la început și până acum.

Este un nou focar Covid apărut la Centrul social „Pietricica” din Piatra-Neamț, unde au fost confirmați 25 de vârstnici, deocamdată. Mai sunt de primit rezultate, după testarea periodică efectuată în acest azil, așa încât este posibil să mai apară cazuri. Testare periodică s-a făcut și la centrele medico-sociale din Turturești, Târgu Neamț, rezultatele fiind așteptate în cursul zilei de astăzi, după cum a precizat Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț în emisiunea „Cafeaua de dimineață” ( de la minutul 26 ).

La Spitalul Municipal de Urgență Roman au mai fost confirmați infectați 20 de angajați, focarul de aici ajungând la 51 de cazuri, până acum, personal medical și administrativ. Este control derulat de DSP Neamț la spital, vizate fiind circuitele și consumul de materiale sanitare și dezinfectanți.

C.I.