Pas cu pas, Pietonalul Ștefan cel Mare din Roman devine unul dintre cele mai atrăgătoare obiective din Moldova. Un nou segment a fost inaugurat ieri, în prezența primarului Laurențiu Leoreanu și a fostului ministru Elena Udrea, care a finanțat Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, un proiect de peste 6,2 milioane de euro. Platforma inaugurată ieri – partea dinspre Precista Mare – le oferă romașcanilor imaginea mai multor obiecte de mobilier care permit căderea apei în cascadă și preluarea acesteia într-un pârâu care curge inclusiv pe fostele scări amenajate odininioară pentru intrarea în Pietonal.

 «Încă din 2008, din momentul în care am devenit primar mi-am propus să modernizăm și să reabilităm sectoare importante ale municipiului nostru, dar, deşi exista voinţă, nu prea exista putinţă având în vedere că, doar pe obiectivele pe care am reușit să le cuprindem în PIDU, este vorba de o investiţie de peste 21 de milioane de lei. Și aici a intervenit doamna Udrea, care ne-a ajutat cu finanţarea, astfel că am reuşit şi să realizăm lucrarea în timp record, dar ne-am și văzut îndeplinit visul », a declarat primarul Romanului, Laurențiu Leoreanu.

La rândul său, Elena Udrea a afirmat că finalizarea fiecărei lucrări din cele pe care le-a susținut reprezintă un motiv de bucurie și de mândrie: « Sunt unii care taie panglici la proiectele altora. Eu am susţinut Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, am văzut cum s-au făcut primii pași în implementarea proiectului, şi acum iată că e gata de finalizare. Am colaborat foarte bine cu domnul primar în acest proiect şi cred că e cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un politician- aceea de a vedea că proiectele pentru oameni sunt finalizate. Mai avem multă treabă, dar sunt sigură că, împreună cu primarul Romanului, putem continua lucrurile bune pentru municipiu ».

În urmă cu doi ani, în luna decembrie, Elena Udrea a semnat la Roman proiectul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, finanţat prin POR 2007-2013, care valorează 6,2 milioane de euro. Proiectul se referă la reabilitarea infrastructurii publice urbane din centrul municipiului, în zonele Scuar Hotel Roman, Pietonal Ştefan cel Mare, Centrul Istoric Urban Ştefan cel Mare, cartier Favorit şi strada Cuza Vodă. O parte din aceste obiective au fost inaugurate deja în acest an. Scuarul de la Hotel Roman are în mijloc o fântână proiectată pe modelul celei din Piața Sfatului din Brașov, care a costat 100.000 de euro, fiind unul dintre punctele de atracție din această vară pentru întreaga comunitate. O altă investiție extrem de importantă pentru Roman este reabilitarea centrului istoric, închis de mai bine de zece ani și care, acum, se transformă pe zi ce trece atât prin modernizarea clădirilor din zonă, dar mai ales prin faptul că a redevenit o arteră importamtă pentru circulația din municipiu.

Tot prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, proiect finanțat cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale, în Roman au fost montate 18 camere video color mobile care au dus la creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiu.

Articolul precedentNunta de aur, amânată după alegeri
Articolul următorConsilierii locali sunt supărați pe primar