pietricica turism

Pentru că unele instanțe nu ratifică sancțiunile date șoferilor de politiștii locali, aceștia ar putea rămâne fără dreptul de a-i mai amenda pe conducătorii auto în trafic. Decizia va fi luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a fost sesizată de Avocatul Poporului.

Eugen Pancu, șeful Poliției Locale Piatra Neamț, spune că “noi avem Legea 155/2010 a Poliției Locale, care stipulează foarte clar că polițistul local ia măsuri de constatare și sancționare pe linia Ordonanței de Guvern (OG) 195, cu privire la staționare sau parcare neregulamentară sau intrarea pe o stradă cu acces interzis, etc. Faptul că nu-i trecut în OG 195 și calitatea polițistului local de a lua măsuri, ci numai a celor de la Rutieră, aici s-au creat o grămadă de ambiguități”.

Legea privind circulația pe drumurile publice spune că numai polițistul rutier poate opri, legitima și sancționa un șofer. Cum nu erau suficienți agenți, autoritățile au apelat la Poliția Locală, care a primit dreptul de a sancționa conducătorii auto. (A. MOISE)