În ultima, şi cea mai relaxată şedinţă de colegiu prefectural din acest an, prefectul Vlad Angheluţă a prezentat-o pe Mariceza Andrei, noul director de cancelarie, şefilor de instituţii prezenţi în sală, folosind expresiile: „mâna mea dreaptă, omul meu de bază, catalizatorul tuturor relaţiilor noastre interinstituţionale”. După care a trecut direct la ordinea de zi: realizări 2014, priorităţi 2015.

În esenţă, şeful Prefecturii Neamţ a punctat lucrurile care i-au insuflat optimism: creşterea numărului de salariaţi din judeţ – cu doar 619, dar este totuşi o creştere, sporirea exporturilor, redeschiderea Spitalului Bicaz şi, evident, vestea bună că vom avea, cândva, şosea cu 4 benzi până la Bacău. Cu un aer mulţumit, le-a dat apoi cuvântul celor înscrişi, primul pe listă fiind şeful ISJ Neamţ. Viorel Stan a precizat că i-ar trebui cel puţin un sfert de oră ca să treacă în revistă toate realizările învăţământului nemţean, dar a vorbit mult mai puţin – pentru că tot avea programată imediat Sărbătoarea Şcolii Nemţene, şi s-a referit doar la faptul că toate cadrele didactice care şi-au câştigat drepturile în instanţă au deja banii în cont.

A urmat la cuvânt Ioan Popescu, şeful ITM, precupat de „stresul la locul de muncă”, subiect pe care l-a dezvoltat într-o lucrare. De la stres, Ioan Popescu a sărit, probabil nu întâmplător, la reorganizarea instituţiei, despre care nu ştie decât că va fi înglobată într-o direcţie judeţeană de muncă şi solidaritate socială, dar nimic mai mult. Sintetic, ca de obicei, şeful Poliţiei Neamţ, care a stat în stânga prefectului, a vorbit despre scăderea criminalităţii stradale, situaţia accidentelor rutiere şi cazul anului – jaful de la poştă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentMilitari alături de copii
Articolul următorSărbătoarea Școlii Nemțene: ELOGIU ÎNVĂȚĂMÂNTULUI NEMȚEAN

1 COMENTARIU

  1. Oau! Asta da realizare! Baza o reprezinta functionarii institutiei, nu …mana dreapta. Dar fiecare face ce vrea cu mana dreapta. E in nota cu care ne-a obisnuit personajul…

Comments are closed.