tg harpa conferintaPregătirile celei de-a 25-a ediţii a Zilelor Orașului Târgu-Neamț sunt pe ultima sută de metri. Cel puțin așa a anunțat primarul Daniel Harpa la conferința de presă susținută luni, 31 august în Sala de ședințe a Consiliului Local. Alături de edil s-au aflat și city-managerul Vasile Apopii, consiliera sa personală Geanina Fedeleș și Mihaela Rotaru, șefa Biroului de Relații cu Publicul. Primarul Daniel Harpa a ținut să precizeze că acest eveniment are ca scop promovarea orașului, cât și a tinerelor talente locale. Suma care a fost pusă la bătaie pentru organizarea acestei ediții este de 150.000 lei, din care 100.000 lei de la bugetul local, iar restul de la Consiliul Județean.

„Începând cu 4 septembrie orașul nostru va fi în sărbătoare, trei zile în care se vor desfășura Zilele Orașului Târgu-Neamț. Vom decerna plachete pentru persoanele în vârstă, dar vor avea loc și spectacole pentru tineri. Știu că mai există pe rețelele de socializare persoane care mai critică organizarea acestui eveniment, însă mi-ar place să observe că orașul este într-un șantier, începând cu canalizarea și terminând cu asfaltările. De asemenea, spitalul este în plină acreditare și deja se mai fac lucrări de modernizare. Vă asigur că vom termina și cu acreditarea spitalului, vom moderniza toate școlile, chiar dacă mai există răutăți. În ceea ce privește bugetul pentru acest eveniment aș vrea să mulțumesc Consiliului Județean, prin Asociația Carmen Saeculare care s-a implicat cu o sumă consistentă, mulțumesc domnilor consilieri județeni, Consiliului Local și colaboratorilor mei, domnului administrator public Vasile Apopii, doamnei Geanina Fedeleș, doamnei Mihaela Rotaru care s-au implicat direct”, a declarat primarul Daniel Harpa.

City-managerul Vasile Apopii a prezentat pe scurt programul celei de-a XXV-a ediție a Zilelor Orașului.

„După cum știți, încercăm de trei ani de zile ca nu doar primăria să fie implicată în organizare acestui eveniment și pe această cale vreau să aduc mulțumiri Asociației Valea Ozanei și Fundației Culturale Ion Creangă. Zilele Orașului Târgu-Neamț vor începe pe 4 septembrie la ora 11.00 printr-o expoziție stradală, iar de la ora 15.00 va avea loc deschiderea oficială a evenimentului prin lansarea monografiei Biserica Adormirii Maicii Domnului și înmânarea de plachete și diplome cetățenilor de onoare. Vor fi trei zile de manifestări ce vor cuprinde parade, spectacole, expoziții, concerte de muzică populară și ușoară. Vă așteptăm cu drag pe toți”, a spus city-managerul Vasile Apopii.

Cele trei zile de manifestări vor oferi târgnemțenilor și nu numai spectacole folclorice, parade stradale, expoziții, lansări de carte, concursuri sportive, cât și concerte susținute de artiști consacrați din muzica ușoară, pop și rock. Dacă vineri seara pe scena din Parc Cetate vor urca Irina Loghin și Mirabela Dauer, sâmbătă , târgnemțenii îi vor putea asculta pe Gheorghe Gheorghiu, Sore și Bere Gratis. Duminică, trupele Trei Sud Est și Iris vor cuceri cu siguranță publicul. Ultima zi a manifestărilor se va încheia cu un joc de lasere. (C.T. STURZU)

Articolul precedentJudeţul Neamţ rămâne cu 3 senatori şi 8 deputaţi
Articolul următorConferinţă Internaţională de Istorie la Târgu Neamţ PROGRAM
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.