Aglomerarea de gheţuri de la confluenţa râurilor Dorna și Bistrița a făcut subiectul unei reuniuni extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava, duminică, 12 februarie, în localitatea Vatra Dornei, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Întrunirea a avut loc atât la sediul Primăriei Vatra Dornei, cât și pe teren, „în zonele critice unde pericolul de inundații este iminent”, potrivit ISU Suceava.

„În urma ședinței, s-a hotărât ca, din data de 13 februarie, să înceapă activitatea de descongestionare a formațiunilor de gheață de pe râul Bistrița, în aval de confluență. Activitatea se va desfășura cu utilaje grele mobilizate la fața locului de către SGA, în tandem cu intervențiile echipei pirotehnice a ISU Suceava”, mai anunţă sursa citată.

„De asemenea, se vor efectua demersuri la forurile superioare, în vederea identificării unei soluții definitive, prin regularizarea celor două cursuri de apă din zona de confluență, pentru evitarea pe viitor a unor situații similare. S-a solicitat primăriei Vatra Dornei regândirea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pe zona de confluență, așa încât eventualele amenajări viitoare să nu fie supuse riscului de inundații„, a declarat plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook)

Articolul precedentComuna Pipirig condusă … cu suspendare de un condamnat definitiv
Articolul următorFOTO Eveniment caritabil la Tungujei (Vaslui): 12.500 de lei pentru ajutorarea copiilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.