reclama autocenter

Poliţiştii rutieri din Neamţ au ieşit la vânătoare de vitezomani, în perioada 26-29 iunie, în conformitate cu un plan de acţiune, stabilit de IGPR pentru toată ţara. Măsurile luate la nivel central sunt consecinţa analizei evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere. Statistica neagră a poliţiei arată că, în perioada 1 ianuarie-22 iunie 2014, în toată ţara s-au înregistrat 3.232 accidente, soldate cu 707 morţi şi 3.116 răniţi grav.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013, numărul accidentelor grave a scăzut cu 224 şi numărul persoanelor rănite grav cu 194, în timp ce numărul persoanelor decedate a crescut cu 22. A doua cauză de accident după traversările neregulamentare (valabilă şi pentru Neamţ) este viteza – excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum şi trafic – pe acest fond înregistrându-se 653 de accidente, soldate cu 202 morţi şi 708 răniţi grav. În idea de a tempera vitezomanii, poliţiştii au acţionat, vreme de 4 zile, cu toate aparatele radar din dotare, dispuse în cascadă.

Au fost constatate 524 contravenţii privind încălcarea regimul legal de viteză şi 169 de alte abateri, amenzile aplicate fiind în valoare de 153.911 lei. De asemenea poliţiştii au constatat 9 infracţiuni, din care 3 la regimul circulaţiei. În total, au fost reţinute 24 de permise de conducere (16 pentru viteză, 6 pentru alte abateri şi câte unul pentru depăşire neregulametară şi conducere sub influenţa alcoolului) şi retrase 8 certificate de înmatriculare. (C. MIRCEA)

Articolul precedentEchipa de volei a Poliţiei Neamţ – vicecampioană națională
Articolul următorÎnvățământul, modificare „genetică”