400 doze de vaccin antigripal din ultima tranșă primită în Neamț vor ajunge la instituțiile de Apărare și Poliție. Personalul din aceste structuri va primi gratuit vaccinul, imunizarea fiind recomandată celor care au program de lucru cu publicul, polițiștii de la arest.

“Săptămâna aceasta am primit a doua tranșă de vaccin, 13.500 de doze destinată imunizării populației, din care 400 de doze pentru personalul din MAI și MapN. Din informațiile pe care le avem de la minister, ar urma ca până la sfârșitul lunii octombrie să primim restul de doze din cele alocate, de 26.600 în total”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Practic, imunizarea nemțenilor considerați cu risc de îmbolnăvire, cum sunt bolnavii cronic, copiii, începe abia acum. Medicii de familie au primit, în urmă cu o lună, doar câte 10 doze de vaccin fiecare, din prima tranșă. Vaccinul care se administrează gratuit acum protejează față de virus gripal de tip A și tip B, după circa 2-3 săptămâni de la prima injectare, potrivit epidemiologului Mirela Grădinaru. (C.I.)