aleho
pietricica turism

Grupul #ÎmpreunăRezistăm, constituit din voluntari care doresc să ajute victimele din incendiul de la clubul “Colectiv”, va comemora în fiecare lună, pe data de 30, persoanele care și-au pierdut viața în tragedia de pe 30 octombrie, informează Agerpres. Prezentă luni, în fața clubului Colectiv, la o lună după incendiul în care 60 de persoane și-au pierdut viața, Cristina Hurdubaia, reprezentant al #ÎmpreunăRezistăm, a precizat că în fiecare an, pe data de 30 octombrie, va fi organizat un concert în memoria celor care au murit în tragedia de pe 30 octombrie.

“La o lună de la tragedia din clubul Colectiv, am considerat că este normal să venim aici și să plângem cei 60 de oameni frumoși care au plecat dintre noi, atât de repede. Tot noi, cei de la #ÎmpreunăRezistăm, am decis ca în fiecare lună, pe data de 30, să venim aici. Cine vrea să vină cu noi este bine venit: să aducem flori, să aprindem lumânări și să îi comemorăm lună de lună, pentru că noi considerăm că nu trebuie să uităm că ei au fost cei sacrificați, practic, pentru ca noi și generațiile viitoare să putem avea o viață mai bună”, a mai spus ea.

Cristina Hurdubaia a menționat că grupul de voluntari, prin intermediul fundației Estuar, a reușit până în prezent să adune 250.000 de euro, obținuți din donații și concerte caritabile. De asemenea, în continuare se dorește înființarea unui ONG, care să se ocupe de activități sociale și culturale.

30 octombrie va rămâne ziua care a schimbat cursul vieţii a sute de familii şi a îndoliat o ţară întreagă, relatează şi stiri.tvr.ro. 60 de tineri au sfârşit în flăcările care au cuprins clubul “Colectiv” din Capitală în timpul unui concert de muzică rock. Printre ei – artişti, jurnalişti, olimpici şi studenţi străini. Iar zeci de tineri luptă să trăiască în spitalele din ţară şi străinătate. Pentru toţi, la locul tragediei continuă să ardă candele şi să se rostească rugăciuni. (ZCH NEWS; FOTO: Facebook #ÎmpreunăRezistăm)