reclama autocenter

Până astăzi, 26 martie, s-au vaccinat împotriva coronavirusului 29.454 de nemțeni și 38 au avut reacții adverse locale și generale, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Stările de rău de după vaccinare pot fi raportate inclusiv de persoanele care au primit doza. Există un formular ce poate fi descărcat de pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și apoi completat și transmis online, prin poștă ori fax. „Este încurajată raportarea reacțiilor adverse suspectate în urma administrării vaccinurilor COVID-19. Acestea includ orice posibile reacții adverse menționate sau nemenționate în prospectul vaccinului. Ca toate vaccinurile, vaccinurile COVID-19 pot provoca reacții adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele. Apariția acestor reacții adverse reprezintă modul de manifestare a organismului față de vaccin. Pentru a raporta o reacție adversă suspectată la un vaccin COVID-19, vă rugăm să utilizați una din următoarele modalități:

Fișa se tipărește, se completează cu informații cât mai exacte și se transmite către ANMDMR prin poștă /fax / e-mail utilizând următoarele date de contact:

Adresa poștala: Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, Str. Mr. Ștefan Sănătescu nr. 48, Sector 1, 011478, București, România;

Fax: +40 21 316 34 97

E-mail: RA.vaccinare.covid@anm.ro

Vă rugăm să citiți cu atenție Prospectul vaccinului care v-a fost administrat.

Prospectele vaccinurilor COVID-19 sunt disponibile pe site-ul www.anm.ro, secțiunea Vaccinare COVID-19: https://www.anm.ro/medicamente-de-uz uman/farmacovigilenta/informatii-vaccinuri-covid-19/ ”, precizează DSP Neamț.

Formularul trebuie completat cu informații cât mai detaliate și precise pentru a fi validat.

C.I.

Articolul precedentOrașul Bicaz și 14 comune intră sub restricții de mâine
Articolul următorVideo. Bătrân mort în incendiul care i-a cuprins casa