Cinci persoane au fost rănite în accidentul produs luni seara, 15 iulie 2019, la Topolița, în comuna Grumăzești. Șoferul dubiței cu semiremorcă, un bărbat de 46 de ani, din Săbăoani, ar fi pierdut controlul volanului înainte de o curbă periculoasă și n-a mai putut redresa ansamblul, intrând pe contrasens unde s-a izbit de un TIR. În fotografiile de la locul accidentului se văd urmele de frânare rămase pe asfalt și dubița de-a curmezișul drumului, oprită în TIR. Inițial, informațiile oferite de autorități au fost contradictorii, așa cum au fost și informațiile furnizate de apelanții la 112, fiind anunțate cinci, mai apoi patru victime, pentru ca în final să se revină la cinci persoane rănite, toate duse la spital.

Polițiștii care au făcut cercetările la fața locului au stabilit că șoferul vinovat n-ar avea permis auto potrivit pentru a conduce ansamblul și i-au deschis dosar penal. „Din cercetările efectuate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț a reieșit că, în timp ce un bărbat de 46 de ani, din Săbăoani, conducea o autoutilitară ce tracta o semiremorcă pe DJ 155 I, în localitatea Topolița, din direcția Tîrgu Neamț-Tupilați, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un tir condus de un tânăr de 29 de ani, din Borca. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoutilitarei, a unui bărbat de 70 de ani, din Roman, a două femei de 59 și respectiv 65 de ani, din Roman și Săbăoani și a unei tinere în vârstă de 16 ani, din Roman, pasageri în același vehicul. Victimele au fost preluate și transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost supuși testării alcoolscopice, rezultatele fiind negative. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul din Săbăoani deține un permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Traficul a fost blocat mai bine de o oră și jumătate, pe timpul cercetărilor, IPJ Neamț anunțând că la ora 21 s-a reluat circulația rutieră.

(C.I.)