reclama autocenter

“Imigrația” câinilor în Roman constituie o problemă din ce în ce mai serioasă. Relatam, în urmă cu două săptămâni, despre acțiunile întreprinse de angajații Locato și ai Poliției locale pentru prinderea câinilor fără stăpân din oraș. Rezultatele pe care le prezentam atunci nu erau spectaculoase, dar  reprezentau totuși un pas înainte, fiindcă 22 de câini prinși într-o săptămână însemna o medie de 5 câini pe zi. Și lucrurile trebuiau să meargă spre bine, adică spre prinderea și “înțărcuirea” tuturor “veneticilor”.

Din păcate, efectele acțiunilor prezentate de noi atunci nu se văd, fiindcă în Roman se pare că “imigrează”  mereu  alți și alți câini. Aceștia apar în grupuri compacte, care se deplasează pe străzi, evitând trotuarele și care ocupă, de regulă, câte o parcare mai mare (a unui supermarket sau a vreunei firme de transport). O mică parte din aceste grupuri se disipează prin zonele de case ale Romanului, stârnind câinii “băștinași”, ca să eșueze, în final, la marginile orașului. Nu s-au înregistrat oficial, până acum, incidente cauzate de câinii fără stăpân, dar sesizări se primesc, la Biroul Unic  din primărie, în legătură cu disconfortul provocat, în special copiilor și persoanelor vârstnice.

“Am dispus controale la intrările în oraș, fiindcă se pare că acești câini vin în număr tot mai mare”, a declarat primarul Micu. La solicitarea noastră de a concretiza aceste “controale la intrările în oraș”, domnul Micu a răspuns: “Vom monitoriza acele zone, atât cu echipaje de Poliție locală, dar și cu echipaje în civil, pentru a descoperi mașinile care aduc câini. Dacă identificăm o mașină o izolăm și nu  lăsăm să se descarce câinii, sesizăm organele abilitate de lege, dar – în același timp – însoțim acea mașină până la ieșirea din oraș”.

Cetățenii au mai informat primăria, sunând la Poliția locală, că – de exemplu – în zona cimitirului din Cartierul Nicolae Bălcescu au fost descărcați câini, la fel pe Ocolitoarea Vest, în zona Panificației, dar apelurile  au fost făcute la două-trei ore după petrecerea faptelor și deci nu s-a putut întreprinde nimic. Primarul  face un apel către toți romașcanii ca, atunci când  observă mașini din care sunt descărcați câini, să sune la telefonul 0233/984 și să comunice cât mai urgent faptul, dar să încerce să rețină și numărul de înmatriculare al mașinii respective. (D.A.)

Articolul precedentPrimarii de Bălțătești și Pipirig și-au pierdut mandatul
Articolul următorClădirile cu risc seismic de la Spitalul Județean Piatra Neamț rămân la nivelul analizelor în ședințe
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.