Ca să nu mai rămână singur la comanda Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, experiență prin care a trecut, luni de zile, după pensionarea foștilor adjuncți Ioan Andrieș și Stelică Bezim, comisarul șef Paul Tablan a intrat în atenția șefului Poliției Române. Chestorul general Ioan Buda l-a împuternicit pe comisarul șef Victor Costinel Vlad pe o funcție de adjunct, în ziua de 5 decembrie, iar pe comisarul șef Costică Scutaru, în ziua de 6 decembrie. Numirea celui de-al doilea adjunct este valabilă, însă, de astăzi, 7 decembrie, ca un cadou ușor tardiv de Moș Nicolae.

Dacă Victor Vlad a deținut și până acum o funcție reprezentativă, el conducând Poliția Târgu Neamț, Costică Scutaru este necunoscut pentru mulți oameni de rând. El lucrează în poliție din anul 1991și și-a început cariera având calitatea de agent de ordine publică la PolițiaTârgu Neamț. N-a patrulat pe străzi decât câțiva ani, pentru că, relativ repede, a trecut în corpul ofițerilor și s-a transferat la Poliția Județului, la Serviciul economic.

Conform declarației sale de avere, ofițerul deține 17 hectare de teren în Mărgineni, 4500 mp teren în comuna Dumbrava Roșie, unde are și o casă de 220 mp în construcție, și suprafețe mai mici în Piatra-Neamț (970 mp) și în comuna Gârcina (750 mp). Soții Scutaru (doamna Ileana lucrează la APIA) mai au un apartament de 74 mp în Piatra-Neamț și un autoturism VW din 2004, dar și un credit de 23.000 de euro. În declarația pe anul 2018, Costică Scutaru nu și-a trecut retribuția. Anul trecut, însă, a completat suma de 60.000 de lei în dreptul venitului anual, în timp ce soția sa îl urma îndeaproape cu 59.000 de lei. În declarația datată 2018, doamna Ileana figurează cu peste 64.000 de lei.

Dintre calitățile care l-ar recomanda pe Costică Scutaru pentru o funcție de comandă la vârful IPJ Neamț se detașează net, după cum spun cei care îl cunosc, capacitatea de a executa ordinele exact așa cum îi sunt trasate. Plus faptul că are origine sănătoasă, dacă ne referim la locul unde și-a început cariera în Poliție.

C.M.

Articolul precedentIncendiu pe str. Grigore Ureche Piatra Neamț. Foto
Articolul următorComisarul șef Costel Petcu împuternicit la conducerea Poliției Târgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.