vama sculeniPolițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, în colaborare cu lucrători vamali, au descoperit țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse în două microbuze conduse de doi cetățeni moldoveni, se precizează într-un comunicat de presă al ITPF Iaşi, citat de Agerpres.

În data de 24 martie, pentru valorificarea unor informații, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au organizat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, pe timpul căreia au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra a două autovehicule, unul marca Mercedes și cel de al doilea marca Ford, înmatriculate în Republica Moldova, ambele conduse de cetățeni din Republica Moldova.

În urma controalelor efectuate, echipa comună, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în primul mijloc de transport, într-un spațiu special amenajat în rezervor, iar în cel de al doilea sub podea, cantitatea totală de 6.620 țigarete diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reținerii țigaretelor, în valoare totală de 2.925 lei, a autovehiculului marca Mercedes, în valoare de 13.290 lei, în vederea confiscării și sancționarea bărbaților cu amenzi contravenționale în valoare totală de 11.000 lei. (ZCH NEWS)