ciine agresivFata de 25 de ani a fost salvată întâmplător de câţiva trecători, care au ajuns acolo cu întârziere şi care au reuşit să pună pe fugă animalul, sunând apoi la 112. B.N.O, o tânără în vârstă de 25 de ani din Iaşi, a trecut prin clipe de coşmar după ce a fost atacată de un câine pe stradă, luptându-se practic cu acesta minute în şir. Patrupedul, care a apărut pe neaşteptate şi a devenit agresiv, i-a provocat leziuni la nivelul pieptului şi al mâinii, iar câţiva martori i-au sărit în ajutor şi au apelat imediat la numărul unic 112. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de prim ajutor, care a preluat-o pe tânără şi a transportat-o în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic „Sfântul Spiridon“.

„Pacienta pre­zen­ta o plagă muşcată la nivelul sânului drept şi la nivelul antebraţului stâng, respectiv o treime din par­tea inferioară. Medicii de gardă i-au acordat îngrijiri medicale de prim ajutor şi pacienta a fost stabilizată“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon“.

Cadrele medicale nu ştiau în ce zonă s-a în­tâmplat agresiunea, tânăra ur­mând a face o plângere du­pă ce va ieşi din spital. Fe­tei i-a fost administrat vac­cinul antitetanos şi an­tibiotice, după care a fost direcţionată către Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Pa­rascheva“, pentru a se institui tratamentul de profilaxie împotriva rabiei. Boala se manifestă prin febră, tre­mu­rături, apariţia unor spasme dureroase, modificări ale vocii şi salivaţie intensă. Conform reprezentanţilor Primăriei Municipiului Iaşi, anul trecut erau în oraş peste 10.000 de câini comunitari.

Articolul precedentNEAMŢ: Întreruperi programate de curent la Roman
Articolul următorIAȘI: Se va putea converti moneda creditului la liber?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.