Acţionarii de la trei mari companii ieşene cotate la bursa Rasdaq sunt chemaţi să dezbată viitorul societăţilor pe piaţa de capital, ca urmare a adoptării legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe această piaţă. În cazul în care nu este cvorum la adunările acţionarilor sau nu se doreşte mutarea pe o altă Bursă sau sistem alternativ de acţionare, acţionarii pot alege să se retragă. Acţionarii de la trei mari companii ieşene cotate la bursa Rasdaq sunt chemaţi să dezbată viitorul societăţilor pe piaţa de capital, ca urmare a adoptării legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe această piaţă. În cazul în care nu este cvorum la adunările acţionarilor sau nu se doreşte mutarea pe o altă Bursă sau sistem alternativ de acţionare, acţionarii pot alege să se retragă.
Astfel, pe data de 16 februarie, ora 12, acţionarii de la combinatul Fortus se vor prezenta la sediul instituţiei atât pentru prezentarea rapoartelor întocmite de administratorii judiciari şi administratorul special, cât şi pentru a discuta despre piaţa de tranzacţionare. În acelaşi timp, acţionarii vor trebui să adopte o hotărâre prin care să decidă dacă vor efectua sau nu demersuri astfel încât să admită al tranzacţionare acţiunile emise de societate pe o piaţă reglementată sau în cadrul unui sistem alternativ de tranzacţionare. Pieţele reglementate la vedere unde Fortus ar putea fi admisă la tranzacţionare sunt Bursa de Valori Bucureşti SA, Sibex Sibiu Stock Exchange SA, Sistemul Alternativ de Tranzacţionare ATS-CAN, din subordinea BVB, sau Sistemul Alternativ de Tranzacţionare din cadrul Sibex. Totodată, acţionarii pot decide şi să renunţe la a tranzacţiona acţiunile.
O altă companie importantă ieşeană afectată de prevederile legii 151/2014 este Arcelor Mittal Tubular Products Iaşi (TEPRO), ai cărei acţionari se vor întâlni pe data de 19 februarie, ora 11, în cadrul unei Adunări Generale Extraordinare a Acţionarilor. Spre deosebire de Fortus, acţionarii vor pune în discuţie dacă aleg să îşi tranzacţioneze acţiunile pe Bursa de Valori Bucureşti sau Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri SA sau în sistemele lor alternative de tranzacţionare.
Cea de-a treia companie cotată la piaţa Rasdaq şi afectată de intrarea în vigoare a legii 151/2014 este Iaşitex, companie deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza. Acţionarii Iaşitex se vor întâlni în cadrul unei AGEA pe 18/19 februarie, ora 11 şi în cadrul unei AGOA pe 18/19 februarie, ora 12, pentru discuţii pe baza aceleiaşi tematici. Acţionarii vor decide dacă vor renunţa la a mai tranzacţiona acţiunile pe vreo piaţă bursieră sau vor alege una dintre bursele BVB sau Sibex ori a unui sistem alternativ de tranzacţionare din cadrul lor.