ionel agrigoroaieiPoliţiştii au intervenit la locuinţa din Iaşi a senatorului PP-DD Ionel Agrigoroaei (foto), după ce acesta a reclamat că membrii unei grupări interlope care locuiesc într-un imobil aflat în curtea vilei sale şi care îl şicanează de mai mult timp au tăiat ţevile de gaz pentru a-l determina să plece din casă. Senatorul Ionel Agrigoroaei a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că vineri seară mai mulţi membri ai familiei lui Vandam Constantin, care locuieşte într-un imobil aflat în curtea vilei sale, au intervenit la branşamentele de gaz metan, oprind furnizarea gazului în imobil.

”Au venit cu ciocanele, au distrus ţevile. Jumătate de oră a fost un miros puternic de gaz, putea să se producă o explozie. Am sunat la 112, au venit poliţiştii, apoi şi o echipă de la gaz care a izolat ţevile. Vor să mă determine să plec din locuinţă, pentru a intra ei acolo”, a spus Ionel Agrigoroaei.

Senatorul a explicat că Vandam Constantin, în vârstă de 20 de ani şi cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din Iaşi, s-a mutat anul trecut într-un imobil aflat în curtea vilei sale, după ce el a fost executat silit de către o bancă. Din cauza unui credit neplătit la banca respectivă de către firma senatorului ieşean, executorii judecătoreşti au scos la licitaţie un corp al imobilului în care locuieşte parlamentarul şi care fusese pus gaj de către acesta în momentul în care a făcut împrumutul. În urma procedurilor de executare silită, în acel imobil s-a mutat Vandam Constantin, acesta câştigând licitaţia, contra sumei de 37.000 de euro.

Senatorul ieşean susţine că familia lui Vandam Constantin a început să îl şicaneze din luna noiembrie a anului trecut, pentru a-l determina să plece din casă.

Întrebat cum se descurcă fără energie electrică, apă şi gaz metan, senatorul ieşean a spus că s-a adaptat situaţiei: ”Am butelii, aduc apă, m-am adaptat”.

El a precizat că l-a informat şi pe ministrul Gabriel Oprea despre situaţia sa, cerând şi protecţia SPP, în condiţiile în care inclusiv rude şi prieteni ai săi ar fi fost ameninţaţi de mai multe ori de către membrii familiei lui Vandam.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vâjiac, a declarat că poliţiştii au deschis dosar penal pentru distrugere în urma incidentului de vineri seară.

”Am fost sesizaţi vineri seară prin 112 şi am mers la faţa locului pentru cercetări. Imediat a sosit şi o echipă E.ON, care a întrerupt furnizarea gazului metan la imobilul respectiv. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru distrugere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Ea a spus că toate persoanele implicate în incident vor fi identificate, poliţiştii având imagini surprinse de camerele de luat vederi montate pe pereţii imobilului.

Vandam Constantin este cunoscut ca făcând parte din clanul interlop ieşean Tănase, al cărui lider, Cosmos, se află la închisoare după ce a fost condamnat pentru trafic de cocaină.

Vandam a mai fost cercetat pentru distrugere şi ameninţare după ce a mers cu toporul într-un service auto şi i-a ameninţat pe angajaţi. De asemenea, nemulţumit de modul în care îl tunsese un frizer, el a scos cuţitul şi a început să îl ameninţe pe acesta.

Articolul precedentBREAKING NEWS / DOSARUL RETROCEDĂRILOR: Tudor Chiuariu acuzat că a pretins 2 milioane de euro
Articolul următorALERTĂ COD GALBEN / Ninsoare şi viscol în BACĂU, NEAMŢ şi SUCEAVA
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.